Transportat de urgenta cu elicopterul SMURD

Medicii botosaneni au solicitat, astazi dimineata, un elicopter SMURD pentru a transfera un pacient la Iasi.
Este vorba despre un barbat de 42 de ani, din Dorohoi, ce a suferit un accident de munca, dupa ce si-a scapat accidental un lichid fierbinte pe corp.
Barbatul a fost diagnosticat cu arsuri de gradul II-III pe 25% din suprafata corpului. In paralel, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca au declansat o ancheta. Omul lucreaza la o firma de produse lactate.
Contractele de deszapezire inca nesemnate

Directia Judeteana de Drumuri si Poduri Botosani nu a incheiat nici pana acum contractele pentru activitatea de pe drumurile judetene in perioada sezonului rece. Activitatea de deszapezire a fost scoasa la licitatie pe tronsoane, fiind in total trei tronsoane, pentru care s-au inscris trei firme.
Presedintele Consiliului Judetean, Costica Macaleti, a precizat ca deocamdata nu au fost perfectate pana acum contractele deoarece mai sunt de urmat pasi procedurali.
In cazul in care contractele nu sunt semnate si se va impune interventia pe drumurile judetene, vor iesi muncitorii de la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, cu utilajele pe care le au in dotare.
Lasati pe uscat

Locuitorii din mai multe cartiere din municipiul Botosani vor ramane, maine fara apa la robinete. Si asta pentru ca trebuie remediata o defectiune intr-un camin de vane in zona statiei hidrofor „Palat”.
Apa va fi intrerupta intre orele 12:00-18:00.
Afectati de oprirea apei vor fi utilizatorii din municipiul Botosani, strazile Marchian, Teatrului, Cuza Voda, Calea Nationala (de la intersectia cu str. Marchian pana la intersectia cu str. Cuza Voda) si Piata Revolutiei.

Angajari la Mavromati

Se fac angajari la spitalul din Botosani, de data aceasta in randul TESA.
Doua posturi au fost scoase la concurs, fiind vorba de un post de operator controlor date debutant la Compartimentul de Evidenta Medicala, Programare, Informare si Internare, si un post de statistician medical debutant, la Cabinetul de oncologie din cadrul Ambulatoriului.
Concursul va consta intr-o proba scrisa, o proba practica si un interviu, data limita de depunere a dosarelor fiind 29 noiembrie.
Concursul a fost programat pentru data de 11 decembrie.