Incendiu la Baluseni

In plina iarna, un localnic din comuna Baluseni s-a trezit, aseara, cu locuinta in flacari.
Ingrozit omul a cerut ajutorul pompierilor care au venit cu doua autospeciale cu apa si spuma.
Cand au ajuns la locul interventiei, salvatorii au constatat ca ardeau bunurile din doua camere si o parte din acoperisul casei.
Pentru stingerea incendiului si inlaturarea efectelor au intervenit 13 pompieri militari si voluntari, aproape o ora.
Focul a pornit de la un jar cazut din soba pe materiale combustibile. Pagubele se ridica la 10.000 de lei.

Moarte cumplita

Moarte cumplita pentru un barbat din localitatea Teioasa, Orasul Darabani. Barbatul de 34 de ani a suferit, aseara, arsuri pe 90 la suta din suprafata corpului dupa ce a incercat sa aprinda focul cu benzina.
Pacientul, cunoscut cu afectiuni psihice a fost dus cu ambulanta la spitalul din Dorohoi, iar de acolo ar fi urmat sa fie preluat de ambulanta de terapie intensiva mobila pentru a fi adus la Botosani.Din pacate, s-a stins din viata inainte de a fi transferat.

Tentativa de suicid

O femeie in varsta de 42 de ani din municipiul Botosani a fost transportata cu ambulanta la spital, dupa ce a incercat sa se sinucida cu pastile.
Aceasta s-a certat cu sotul si de suparare a inghitit mai multe pastile. Dupa ce a fost stabilizata si i s-au facut spalaturi stomacale, a fost transferata in sectia de psihiatrie.

Se circula in conditii de iarna

Politia botosaneana recomanda soferilor sa nu porneasca la drum fara sa verifice starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si sa-si echipeze autovehiculul pentru circulatia in conditii de iarna.
De altfel, politistii va recomanda:
Adoptarea unei conduite preventive in trafic.
Echipati-va corespunzator masina pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil). Este bine ca din autoturism sa nu lipseasca hainele groase, paturi, alimente, apa potabila si cel putin un telefon mobil cu incarcator la priza auto.
Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada batatorita, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.
Nu efectuati depasiri riscante!
Verificati instalatia de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, antigelului, lichidului de parbriz, precum si instalatia de climatizare. Curatati in permanenta farurile si blocurile de semnalizare. Abordati curbele usor, pastrand o viteza redusa. Pastrati o distanta de siguranta fata de autovehiculul care circula in fata!