Barbatul care a fost ranit in explozia de pe strada Primaverii, municipiul Botosani a decedat in noaptea de marti spre miercuri.
Gheorghe Foceag, in varsta de 71 de ani, a fost spitalizat pe una dintre sectiile Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, iar dupa o luna de chin a decedat, in ciuda tuturor eforturilor medicilor.
Barbatul a suferit arsuri pe jumatate din suprafata corpului fiind operat de mai multe ori in zonele afectate de arsuri.
Desi in urma cu cateva zile respira singur si nu a mai fost sedat, starea botosaneanului s-a deteriorat, organele sale cedand, si nu a mai putut fi salvat.

Portariuc pus sef la loz in plic

Surpriza de proportii! Fostul primar al municipiului Botosani, in mandatul 2012-2016, Ovidiu Portariuc, este noul director al Loteriei Romane. Potrivit bursa.ro, numirea lui Portariuc vine dupa ce cativa membri ai Consiliului de Administratie al Loteriei au fost schimbati marti seara, respectiv presedintele CA Adrian Albu si Dragos Rusu.
Ovidiu Portariuc este membru al Consiluliui de Administratie al Loteriei Romane si este al optulea director general numit la Loterie intr-un an de zile, mai scrie sursa citata. Ministerul Apararii face angajari si a pus la bataie 2.000 de locuri in toata tara. Cei care vor sa lucreze in armata se pot inscrie pana pe 20 octombrie.
Cele 2.000 de posturi sunt disponibile in 24 de judete ale tarii si in municipiul Bucuresti.
Se pot inscrie si candidatii care nu au experienta militara anterioara, stagiu militar si care lucreaza in mediul civil.
Pentru mai multe amanunte despre procesul de inscriere, dar si alte informatii despre posturile vacante, cei interesati se pot adresa Centrelor Militare Zonale.

Cinci incendii intr-o singura zi

Intr-o singura zi, pompierii botosaneni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea a cinci incendii produse pe raza municipiului Dorohoi si a comunelor Albesti, Frumusica, Vaculesti si Hiliseu Horia.
Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc sunt: sudare cu permis de lucru cu foc dar fara respectarea normelor, foc deschis in spatii deschise si actiune intentionata.
Pentru stingerea celor cinci incendii si inlaturarea efectelor, au intervenit 68 de pompieri militari si voluntari. Pagubele au fost estimate la 100.000 de lei.