Politia botosaneana ii indeamna pe soferi sa nu porneasca la drum fara sa verifice starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si sa-si echipeze autovehiculul pentru circulatia in conditii de iarna.
De altfel, politistii va recomanda;
Echipati-va corespunzator masina pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil).
Este bine ca din autoturism sa nu lipseasca hainele groase, paturi, alimente, apa potabila si cel putin un telefon mobil cu incarcator la priza auto.
Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada batatorita, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.Nu efectuati depasiri riscante!
Abordati curbele usor, pastrand o viteza redusa. Pastrati o distanta de siguranta fata de autovehiculul care circula in fata!

 

S-a oparit cu apa fierbinte

Prin momente cumplite a trecut un barbat de 48 de ani din judetul Botosani care a ajuns la spital dupa ce s-a oparit cu apa fierbinte.
Omul a pus la incalzit o oala cu apa, iar cand a luat-o de pe foc s-a dezechilibrat si si-a varsat apa fierbinte pe abdomen. Acesta a suferit mai multe arsuri si a sunat la 112.
Barbatul a fost transportat cu ambulanta in Unitatea de Primiri Urgente unde a fost investigat si ulterior internat in spital.

 

Le-a scurtat vacanta mare

Veste nu tocmai placuta pentru elevi.
Ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a decis ca, in anul scolar 2018-2019, cursurile sa inceapa pe 10 septembrie, iar vacanta de iarna sa dureze trei saptamani.
Decizia a fost luata in urma unei sedinte a Comisiei de Dialog Social in cadrul careia au fost dezbatute o serie de proiecte ce urmeaza a fi aprobate in perioada urmatoare, principalul subiect aflat pe ordinea de zi fiind draftul ordinului de ministru privind structura anului scolar 2018-2019.

 

Promisiuni de ministru PSD

Carmen Dan, ministrul de Interne, a sustinut o conferinta de presa in care a anuntat ca salariile politistilor nu vor scadea, si a punctat ca veniturille sunt ajustabile. Aceasta a spus ca salariile au crescut cu 10% in 2017, iar in prezent, venitul minim net al unui agent debutant este de 3.000 de lei, cumulat cu sporuri sau norme de hrana.
Dan a mai punctat ca 3.000 de politisti vor beneficia de un spor de risc de 10%, iar pentru 28. 000 de politisti au fost majorate cuantumurile unor sporuri.