Doi botosaneni au ajuns in Unitatea de Primire Urgente cu hipotermii, dupa ce au petrecut mai multe ore sub cerul liber, acestia fiind gasiti inconstienti.
Primul, un barbat de 80 de ani, care a baut peste masura si apoi a cazut intr-un sant unde a zacut inconstient mai multe ore.
Un alt barbat a fost gasit inconstient intr-o stare avansata de ebrietate. Si acesta a fost preluat de o ambulanta si transportat in urgenta.
Ambii pacienti au primit ingrijire medicale de specialitate.

 

Fara permis de Anul nou

Un barbat de 40 de ani din comuna Tudora s-a ales cu dosar penal la inceput de an.
Soferul a fost depistat de politisti in timp ce circula cu o viteza de 114km/h, pe un sector de drum cu limita de viteza la 70 km/h.
In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca autorizatia provizorie de circulatie a autovehiculului este expirata din data de 20 decembrie 2017.
In cauza se fac cercetari pentru infractiunea de conducerea unui vehicul neinmatriculat, barbatul fiind totodata amendat pentru depasirea limitei de viteza.

 

Violator recidivist, retinut

Un barbat din Botosani, care a fost eliberat din Penitenciarul Botosani, unde fusese inchis pentru viol, a incercat sa violeze din nou.
Individul de 42 de ani a fost lasat liber in baza recursului compensatoriu.
La scurt timp a patruns fara drept in locuinta unei batrane de 82 de ani din localitatea Floresti si, folosind acte de violenta fizica, a incercat sa intretina cu aceasta relatii sexuale.
Barbatul a fost retinut si urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 

Invitati sa-si plateasca taxele

Botosanenii care vor sa scape inca din primele zile din noul an de grija taxelor si a impozitelor locale le pot plati incepand de maine la Directia de Impozite si Taxe Locale.
Programul cu publicul va incepe de la ora 08:30. Potrivit reprezentantilor Directiei de Impozite si Taxe Locale, astazi s-au derulat operatiunile specifice in baza de date de inchiderea si deschidere a anului.
Saptamana trecuta consilierii municipali au aprobat noile taxe si impozite locale, valabile de la 1 ianuarie, care au fost majorate cu 5%.