Un barbat de 38 de ani din comuna Romanesti, judetul Botosani a fost trimis, astazi, in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.
Individul este cercetat in stare de arest preventiv pentru savarsirea infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte.
Barbatul a ajuns in aceasta situatie, dupa ce in vara acestui an, si-a batut cu cruzime concubina, cauzandu-i leziuni traumatice care i- au provocat decesul.

Etnobotanist ajuns la UPU

Un tanar de 26 de ani a fost adus de jandarmi in Unitatea de Primiri Urgente, dupa ce a consumat substante etnobotanice.
Acesta a fost gasit pe o banca in apropiere de Directia Muncii.
Oamenii legii au incercat sa il legitimeze, dar tanarul avea un comportament asemanator unui consumator de droguri, motiv pentru care au decis sa il escorteze la spital unde a fost luat in primire de cadrele medicale.
Acesta a fost stabilizat si transferat catre sectia de psihiatrie pentru control de specialitate.

Bani de liceu

Peste 2.200 de elevi din judetul Botosani au depus dosare pentru a primi bani de liceu. Numarul este provizoriu pentru ca, in perioada 1- 23 octombrie, sunt efectuate anchetele sociale, iar comisiile din scoli evalueaza eligibilitatea cererilor depuse.
Programul national „Bani de liceu” se adreseaza elevilor care urmeaza, la cursuri de zi, liceul sau invatamantul profesional si care se afla in intretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru de familie realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maxim 150 de lei.
Lista beneficiarilor va fi anuntata de Ministerul Educatiei pe 28 octombrie.

Audiente la avocatul poporului

In ziua de 18 octombrie 2017, de la ora 10, reprezentantul institutiei Avocatul Poporului- Biroul Teritorial Suceava, va acorda audiente si va primi petitii ale cetatenilor din judetul Botosani.
Audientele se vor acorda la sediul Institutiei Prefectului din Piata Revolutiei nr.1-3.
Acordarea audientelor este gratuita, iar petitiile adresate institutiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxa de timbru.
Pentru primirea in audienta nu este necesara programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite.
Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate sa se prezinte cu o petitie din care sa rezulte pe scurt problemele cu care se confrunta.