Durere fara margini in doua familii din judetul Botosani, inainte de sarbatorile de iarna, dupa ce doua femei au nascut in urma cu doua zile bebelusi morti la interval de cateva ore.
Una dintre acestea, in varsta de 37 de ani, a carei sarcina a fost monitorizata, s-a internat la Maternitate, iar dupa interventia chirugicala a fost extras un fat mort.
O alta femeie, de aceeasi varsta a nascut un bebelus mort. Acesta nu se afla in evidenta, prezentandu-se pentru prima data la spital.
Festival de datini si obiceiuri

Festivalul de datini si obiceiuri de iarna „Din strabuni, din oameni buni”, va avea loc si in acest an la Botosani.
Evenimentul, aflat la a 43-a editie, este organizat de Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale si va debuta duminica, 17 decembrie 2017, in Piata Revolutiei din municipiu.
Festivalul va debuta la ora 09:00 si parada formatiilor de datini si obiceiuri de iarna se va desfasura pe traseul: Consiliul Judetean -Casa Sindicatelor -Colegiul National „A.T. Laurian” – Bazar -Calea Nationala-Cuza Voda- Piata Revolutiei.

 

Din caruta, direct la spital

Un barbat din localitatea Vladeni a ajuns pe patul de spital, dupa ce a cazut din caruta, iar una din rotile atelajului a trecut peste acesta.
Sateni au fost cei care au sunat la 112.
Omul de 42 de ani a suferit traumatisme serioase si a fost adus cu ambulanta in Unitatea de Primiri Urgente Boosani.
Pacientul a ramas in grija medicilor, iar cazul a intrat in atentia Politiei.

Accidentat cu un morcov
Un copil de doi ani a fost transferat la Iasi pentru a putea fi salvat, dupa ce s-a inecat cu o bucata de morcov. Bucata s-a blocat in gat, iar ulterior a intrat pe caile aeriene, fiind aspirata de copil.
Parintii l-au dus de urgenta pe micul la spital unde medicii pediatri au incercat sa ii scoata bucata de morcov, dar nu au reusit, neexistand la nivelul sectiei de pediatrie aparatura specializata pentru astfel de cazuri.
Micul pacient a fost transferat cu o ambulanta la un spital de specialitate din centrul universitar.