Doliul la Spitalul Judetean de Urgenta Botosani, dupa ce o angajata a murit in timpul programului de lucru.
Tragedia s-a intamplat la o zi dupa ce salariata si-a sarbatorit ziua de nastere.
Angela Vieru, de 50 de ani, s-a prabusit, vineri, pe holurile unitatii medicale. Acesta lucra ca infirmiera pe Sectia Medicala I, iar eforturile colegilor de a-i salva viata au fost in zadar.
Un posibil soc anafilactic a rapus-o, iar acum rudele si colegii se pregatesc sa o conduca pe ultimul drum.

Contrabandisti trimisi dupa gratii

Doar sase dintre cei 21 de barbati retinuti, saptamana trecuta de procurorii DIICOT Botosani, au primit mandate de arestare preventiva.
Judecatorii au admis cererile procurorilor si au decis ca suspectii sa stea dupa gratii 30 de zile.
Acestia sunt acuzati ca faceau parte din doua grupari specializate in trafic cu tigari.
Alti trei contrabandisti au fost trimisi in arest la domiciliu, iar in cazul a altor patru persoane, judecatorii au decis disjungerea dosarului si amanarea judecatii pana pe 28 martie.
Va reamintim ca saptamana trecuta, procurorii DIICOT au facut 40 de perchezitii in judetul Botosani la persoane banuite de contrabanda cu tigari si au audiat 38 de persoane.

Scandal in sala de judecata

O femeie a ajuns sa fie amendata de judecatori, dupa ce a facut scandal in sedinta de judecata.
Botosaneanca in varsta de 42 de ani era inculpata intr-un dosar de loviri si alte violente, iar la un termen de judecata, la care partea vatamata isi expunea marturia, aceasta a inceput sa faca scandal. Cum nu s-a potolit, femeia a fost evacuata din sala. Ulterior a fost chemata pentru a i se aduce la cunostinta declaratia consemnata a partii vatamate, dar a inceput sa faca din nou scandal.
Instanta a decis ca aceasta sa fie sanctionata cu o amenda in valoare de 1.000 de lei.

Moarte provocata de un microb

Comisia care a anchetat cazul bebelusului mort in maternitate, pe 10 martie, a ajuns la concluzia ca niciun cadru medical nu este vinovat de moartea copilului.
Potrivit medicului Stefan Bercea, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, fetita a murit din cauza unei pneumonii provocate de stafilococul hemolitic de tip B, pe care l-ar fi luat de la mama.
Mama era purtatoare a streptococului beta- hemolitic de tip B, spune Bercea, insa rezultatul analizelor facute pe probele luate de la aceasta a venit dupa ce copila se afla in stare foarte grava.
Ancheta va fi continuata de oamenii legii.