Judecatorii botosaneni au decis, joi dupa-amiaza, arestarea preventiva a unui tanar care a fost acuzat de punerea in circulatie de valori falsificate si inselaciune.
Tanarul de 25 de ani, din orasul Darabani a luat de la niste cunostinte din Republica Moldova mai multe bancnote false de 50 de euro.
Impreuna cu doi amici s-au dus la cumparaturi. Tanarul a reusit sa cumpere doua telefoane de ultima generatie, in schimbul carora a dat 1.100 de euro.
Proprietarii telefoanelor si-au dat seama dupa tranzactie, ca bancnotele sunt false si au anuntat politia. Procurorii DIICOT au preluat ancheta si miercuri au facut perchezitii la locuintele celor trei.

 

Proiect pentru o policlinica noua

Conducerea Consiliului Judetean Botosani, impreuna cu sefii Spitalului Judetean de Urgenta fac demersuri ca sa obtina fonduri pentru constructia unui nou ambulatoriu de specialitate la spital.
In acest sens a avut loc o intalnire cu reprezentantii Companiei Nationale de Investitii, context in care s-au purtat discutii pe tema finantarii acestei investitii.
Noul ambulatoriu care se doreste a fi ridicat de la zero va avea cabinetele medicale, dar si saloane cu paturi, pentru spitalizarea de zi.

 

Ancheta la scoala din Gorbanesti

Angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca vor superviza ancheta demarata de catre Scoala Gimnaziala Nr.1 din Gorbanesti acolo unde lucreaza cele doua profesoare implicate in accidentul de ieri de la Stauceni.
Evenimentul, soldat cu incapacitate de munca temporara pentru una dintre acestea, va fi cercetat de catre angajator, urmand ca dosarul sa fie inaintat spre verificare si avizare Inspectoratului Teritorial de Munca.
Profesoara de 34 de ani care se afla la volan, a pierdut controlul masinii si s-a izbit intr-un copac. In urma impactului, colega acesteia a fost ranita.
Politistii au aflat ca soferita de 34 de ani se afla sub influenta alcoolului, etilotestul indicand o valoare de 0,19 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 

Perchezitii la hotii de buzunare

Din nou perchezitii la Botosani.
De data aceasta, politistii din cadrul Biroului de Ordine Publica si Biroului de Investigatii Criminale Botosani, impreuna cu luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale si jandarmi, au facut, ieri, patru perchezitii la locuintele unor persoane banuite de comiterea de furturi din buzunare.
In urma descinderilor au fost identificate si ridicate in vederea continuarii cercetarilor noua terminale mobile si mai multe bunuri.