Doua familii din Saveni si Trusesti, au fost pagubite de foc de 4.000 lei. La atat se ridica valoarea bunurilor distruse in urma unor incendii care s-au produs in locuinta, respectiv gospodarie, in ziua de 12 noiembrie.
La Saveni, incendiul a fost generat de un cos de fum necuratat si nu s-a soldat cu pagube materiale insemnate. La Trusesti, zece tone de furaje au fost facute scrum, cel mai probabil, dupa ce au fost incendiate de persoane necunoscute.
Pentru stingerea celor doua incendii si inlaturarea efectelor au intervenit, in total, 18 pompieri militari si voluntari, dar si cetateni.

Amandat si fara lemne

Un botosanean a ramas fara lemn, dar trebuie sa plateasca si 5.000 de lei amenda pentru ca nu avea, pentru lemnul pe care il transporta, documente de provenienta a marfii.
Omul a fost oprit, sambata, de politisti, moment in care oamenii legii au aflat ca acesta nu are documente legale pentru materialul lemnos din autoutilitara.
In cauza s-a dispus confiscarea cantitatii de 3,17 metri cubi lemn de foc, conducatorul auto fiind sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 5.000 de lei.

A inghetat in fata casei

Un barbat de 53 de ani, din Saveni, a fost transportat in coma la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean, dupa ce a fost gasit cazut in fata casei sale.
Barbatul a fost vazut de un cunoscut cazut la doar cativa pasi de casa. Ingrijorat, acesta a sunat Cadrele medicale l-au gasit pe barbat in coma de gradul I, prezentand si o usoara hipotermie. Acesta a fost transportat la spital, unde a fost supus mai multor investigatii si internat, dupa ce medicii au reusit sa ii restabileasca temperatura corpului.

Au ramas fara bani de salarii

Doua institutii din subordinea Consiliului Judetean nu au asigurate salariile angajatilor pentru ultima luna din acest an.
Este vorba de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat’ din Dorohoi.
La Protectia Copilului bugetul lunar de salarii se ridica la 35 de miliarde de lei vechi, iar pentru ca suma este atat de mare se asteapta rectificarea bugetara, rectificare care va avea loc luna aceasta.