In plin sezon rece, o familie din municipiul Botosani s-a trezit, astazi, cu locuinta in flacari.
Proprietarii au observat un fum gros iesind din podul casei si au apelat la 112.
Doua echipaje de pompieri, unul de politie si o ambulanta, s-au deplasat la fata locului.
Pompierii militari au intervenit si au reusit lichidarea flacarilor, iar cadrele medicale s-au asigurat ca proprietarii locuintei nu au patit nimic. O echipa E-on a intrerupt alimentarea cu energie electrica.
Pompierii militari au deschis o ancheta si au aflat ca focul a pornit de la un sistem de incalzire supraincalzit si lasat nesupravegheat.
Masina cu numere false

Un sofer de 20 de ani din judetul Ilfov este cercetat de politistii Biroului Rutier Botosani, dupa ce a fost prins in timp ce circula cu numere false.
Acesta a fost oprit pe Calea Nationala din municipiu, moment in care oamenii legii au aflat ca numarul de inmatriculare aplicat pe autoturism este fals si provine de la un alt autovehicul, inmatriculat in municipiul Bucuresti.
In cauza se fac cercetari pentru infractiunea de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

 

Angajati la IJP

Inspectoratul Judetean de Politie Botosani a primit forte proaspete. Este vorba de 15 agenti, absolventi ai Scolilor de Agenti de Politie „Vasile Lascar” Campina si „Septimiu Muresan” din Cluj-Napoca – promotia 2017, care si-au inceput treaba.
Cei 15 agenti au fost repartizati la posturi de politie comunale, unde isi vor desfasura activitatea.

 

Fara plic la medic

Uniunea Salvati Romania vrea sa elimine practica „plicului pentru medic”, potrivit unui proiect de lege care prevede ca pacientul poate oferi donatii doar unitatii sanitare unde a fost ingrijit, nu si medicilor.
Donatiile vor fi incluse in situatia privind executia bugetului de venituri si cheltuieli al spitalului public, care se afiseaza lunar pe pagina de internet creata in acest scop de Ministerul Sanatatii.