O femeie in varsta de 65 de ani a murit, astazi dimineata, dupa ce s-a inecat intr-o fantana adanca de cinci metri din Dorohoi.
Rudele acesteia au cerut sprijinul pompierilor care au ajuns la destinatie cu accesorii specifice de cautare. La fata locului a sosit si un echipaj de la ambulanta.
In mai putin de 20 de minute, trupul fara viata al femeii a fost adus la suprafata.
Deocamdata, nu se stie daca aceasta a cazut accidental in fantana ori s-a sinucis.

Cursuri de calculator pentru bunici

O noua serie de cursuri IT pentru seniori este organizata de Bilbilioteca Judeteana.
Cursul se va desfasura in perioada 20-24 noiembrie, la sala mediatica de pe Pietonalul Unirii.
Actuala serie a cursului este dedicata seniorilor care doresc sa faca primii pasi in cunoasterea calculatorului, dar si celor care au participat la seriile anterioare si vor sa-si improspateze cunostintele sau sa acumuleze altele noi.
Inscrierile pentru curs au loc pana joi, 16 noiembrie, ora 10:00, la Centrul de Informare Comunitara din incinta sediului central al Bibliotecii Judetene „Mihai Eminescu” Botosani.

Targ de Craciun, la Botosani

Consilierul local Eugen Turcanu a propus, marti, in sedinta de Consiliul Local organizarea unui targ de Craciun in municipiul Botosani. Acesta sustine ca acest targ cu produse traditionale ar putea fi deschis pe Pietonalul Unirii sau Pietonalul Transilvaniei.
De altfel, in urma cu o saptamana, Turcanu a propus ca doua tramvaie ale Eltrans sa fie ornate de sarbatori, iar in aceste mijloace de transport sa fie difuzate colinde.
Un targ de produse traditionale a mai fost organizat cu ani in urma in municipiul Botosani.

Sfarsit cumplit pentru o batrana

O batrana de 80 de ani din comuna Dobarceni s- a prapadit, luni dupa-amiaza, in urma unui incendiu izbucnit in locuinta acesteia.
Generat, cel mai probabil, de un echipament de iluminat defect, valvataia s-a extins cu repeziciune la materialele combustibile de pe patul unde statea proprietara casei. Aceasta era cunoscuta cu afectiuni locomotorii.
La locul indicat s-au deplasat doua echipaje, unul apartinand Garzii de Interventie Stefanesti, cu o autospeciala cu apa, celalalt Serviciului Judetean de Ambulanta.
La sosirea garzii de interventie, ardeau bunurile din bucataria de vara unde locuia batrana.
Intrucat existau informatii ca femeia nu a reusit sa iasa din cladire din cauza problemelor de sanatate, pompierii au inceput cautarile, concomitent cu actiunea de stingere a incendiului. Aceasta a fost descoperita decedata, pe pat.