Seful Inspectoratului Judetean de Politie din Botosani, comisarul sef Viorel Serbanoiu, a obtinut despagubiri consistente in urma accidentului rutier in care a fost implicat pe 16 august 2016.
Acesta a beneficiat, din partea unei companii de asigurari, de despagubiri civile si materiale de 65.000 de lei, dupa ce a fost victima accidentului de pe soseaua Iasului. Atunci, seful Politiei a fost ranit, iar masina sa puternic avariata.
Serbanoiu conducea un Volkswagen Bora dinspre Botosani spre Alfa Land, iar la un moment dat o masina mortuara marca Mercedes, a intrat in el, dupa ce soferul a tras stanga de volan pentru a evita o masina care iesea dintr-o curte.
Seful Politiei a fost ranit atunci si dus la spital.

Se redeschide vama Racovat

Vama Racovat din judetul Botosani va fi redeschisa in acest an. Anuntul a fost facut, joi, de ministrul de Externe, Teodor Melescanu, care s-a intalnit cu omologul sau ucrainean, Pavlo Klimkin.
Acesta a afirmat ca intarzierea deschiderii vamii s-a datorat faptului ca lucrarile de modernizare a punctelor vamale de pe partea ucraineana au trenat, dar a primit asigurari ca in acest an acestea vor fi finalizate, iar Vama Racovat, dar si cea de la Vicovu de Sus- Suceava se vor redeschide.
Cele doua vami au fost inchise in 2010, pentru a intra intr-un program de modernizare.

 

Inconstienta maxima

De o inconstienta maxima a dat dovada un tanar de 26 de ani din judetul Botosani care desi avea permisul de conducere suspendat, s- a urcat la volan.
Acesta a fost depistat de politistii de la rutiera care au aflat ca individul nu avea niciun drept sa se urce la volan.
In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avand dreptul de a conduce suspendat.

 

Adminsi la Oxford si Cambridge

Doi elevi din Botosani, care au obtinut rezultate deosebite la concursurile si olimpiadele scolare, au fost admisi la universitati de prestigiu din lume. Este vorba de olimpicul international Stefan Balauca, care a fost admis la Universitatea Cambridge din Anglia, la profilul stiinte si olimpicul Alexandru Pitrop, care a fost admis la Universitatea Oxford din Anglia, la profilul matematica.
Acestia sunt elevi in clasa XII-a la Colegiul National „Mihai Eminescu”.
Stefan Balauca a devenit anul trecut cetatean de onoare al municipiului Botosani.