Bugetarii vor avea parte de inca o minivacanta, la sfarsitul acestei saptamani.
Executivul a unit weekendul 12-13 august cu ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, si s-a decis ca si luni, 14 august sa fie zi nelucratoare.
Urmatoarea zi libera pentru bugetari este de Sfantul Andrei.

La volan fara permis

Un tanar de 25 de ani din judetul Botosani a dat dovada de inconstienta maxima dupa ce s-a urcat la volan, desi nu a dat niciodata examen pentru a obtine permis de conducere.
Aventura lui la volan s-a incheiat in momentul in care a fost tras pe dreapta de politistii de la rutiera. Oamenii legii au aflat ca acesta nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie.
In cauza, politistii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Lege pentru vaccinarea obligatorie

Guvernul a aprobat legea vaccinarii obligatorii. Parintii care nu vor sa isi vaccineze copii trebuie sa isi prezinte in scris refuzul. Legea prevede obligatia vaccinarii copiilor cu vaccinurile prevazute in Calendarul National de Vaccinare, precum si cu cele administrate in situatii epidemiologice speciale intregii populatii sau unor grupuri de populatie. Normele de aplicare a noii legii urmeaza a fi aprobate in termen de 12 luni de la data publicarii legii in Monitorul Oficial.

Femeie moarta in casa

O femeie a fost gasita moarta in apartamentul ei ieri dupa-amiaza. ISU Botosani a fost solicitat de vecinii femeii care locuia pe Aleea Viilor. Acestea au chemat echipajele de urgenta, deoarece femeia nu mai raspundea de cateva ore, nici la usa, nici la telefon. Ei au ajuns la fata locului si au reusit sa sparga usa pentru a interveni. Din pacate femeia a fost gasita fara suflare intr- una dintre camerele apartamentului. Persoana decedata avea 89 de ani.