Un politist de frontiera din judetul Botosani a fost condamnat la inchisoare cu executare de magistratii Curtii de Apel Suceava.
Agentul Gabriel Arustei a primit de la judecatori o pedeapsa de trei ani si cinci luni de inchisoare. Acesta a fost condamnat pentru divulgarea de informatii secrete de serviciu si complicitate la contrabanda. Arustei sprijinea o grupare de contrabandisti careia ii oferea informatii despre patrulele Politiei de Frontiera. Agentul discuta codat cu membrii gruparii si ii ajuta in afacerile ilegale cu tigarete.
Perchezitii la falsificatorii de valuta

Procurorii DIICOT Botosani au facut, astazi, trei perchezitii la persoane din judet banuite ca au plasat pe piata 22 de bancnote de 50 de euro falsificate.
Descinderile au avut loc in zona Darabani si s-au derulat in cadrul unui dosar penal deschis anul acesta.
Pe numele falsificatorilor s-au emis mandate de aducere, iar in functie de probatoriul administrat anchetatorii vor decide retinea lor sau nu.

 

Locuri de munca la Prefectura

Prefectura Botosani organizeaza concurs pentru ocuparea a doua posturi vacante.
Este vorba de un post de consilier superior in cadrul Serviciului financiar-contabil si un post de consilier principal in cadrul Serviciului deconcentrate.
Proba scrisa va avea loc pe 21 februarie, iar interviul pe data de 26 februarie.
Dosarele de inscriere se pot depune la sediul Prefecturii incepand cu 19 ianuarie, intr-un termen de 20 de zile.
Detalii despre cele doua concursuri pot fi obtinute de la reprezentantii Institutiei Prefectului, la numarul de telefon: 0231.505.436.

 

A decedat la spital

Batranul in varsta de 91 de ani din localitatea Tudora, care a suferit arsuri extrem de grave dupa ce a cazut pe plita incinsa, a murit la doua zile dupa producerea incidentului.
Acesta a fost adus la spital si bagat direct in sala de operatii, dar din pacate arsurile au fost mult prea grave, iar corelate cu bolile cronice de care suferea, organismul a cedat.

 

S-au batut la pizzerie

Un scandal monstru s-a produs, in noaptea de marti spre miercuri, intr-o pizzerie de pe Pietonalul Unirii. Protagonistii conflicutului au fost trei tineri care s-au luat la bataie cu alti doi, in urma unor discutiii contradictorii.
Cand au sosit jandarmii, cei doi prezentau lovituri in zona fetei, iar in local totul era ravasit.
Agresorii sunt cercetari pentru loviri sau alte violente, distrugere si tulburarea linistii si ordinii publice.
Valoarea pagubelor produse de tinerii teribilisti va fi comunicata de administratorul pizzeriei, care s-a constituit parte civila in vederea recuperarii acesteia, iar dosarul cu actele de sesizare va fi inaintat de jandarmi catre Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani.