In urma accidentului produs duminica la amiaza in care o femeie si-a pierdut viata, a fost pus sub acuzare tanarul care a produs accidentul. Vinovatul este acuzat de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, fiind considerat vinovat de producerea accidentului soldat cu moartea unei femei de 40 de ani si ranirea sotului acesteia, în vârsta de 42 de ani.

Bloc nou in Botosani

Un nou proiect imobiliar se va dezvolta în municipiul Botosani. Este vorba de constructia unui bloc de locuinte pe Calea Nationala, in apropierea Stadionului Municipal. Imobilul, ce va fi format din doua scari, va avea opt etaje, parcare subterana si supraterana, spatii comerciale la parter, acesta urmând a fi ridicat pe locul unei foste benzinarii. Blocul va fi construit de un om de afaceri, fiind vorba de patronul firmei Formens, care a încheiat un acord cu proprietarul terenului, în suprafata de 2.765 de metri patrati. Investitia va fi realizata de societatea Domeniul Mihai Eminescu SRL. La Primaria Botosani a fost deja depusa documentatia în vederea întocmirii unui studiu prealabil de oportunitate pentru realizarea proiectului imobiliar.

Trofeu obtinut de Colegiul Eminescu
Trupa de treatru de la Colegiul Eminescu”, coordonata de profesorul Daniela Pintilei, a obtinut Trofeul Festivalului de Teatru Bilingv “Eugene Ionesco”. Cea de a IX-a editie a festivalulului a avut loc la Buzau, în perioada 25-26 noiembrie. Elevii botosaneni au prezentat spectacolul On a soif d’idéal (Însetati de ideal), concurând cu peste 15 trupe renumite din întreaga tara, unele si cu reprezentatii si în strainatate, în anii precedenti.

Razie pe DN 29

Politistii rutieri botosaneni, în colaborare cu politistii rutieri din IPJ Suceava au desfasurat o actiune pe drumul national DN 29, pentru prevenirea si combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive. Cu ocazia actiunii, pe raza judetului Botosani, au fost constatate 36 de sanctiuni în valoare de peste 13.000 lei, dintre acestea 25 fiind pentru depasirea regimului legal de viteza.
Au fost retinute în vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice doua permise, unul pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise si unul pentru depasire neregulamentara.

Greva suspendata

Angajatii de la societatea Nova Apaserv au suspendat greva de avertisment, care era anuntata pentru marti, 28 noiembrie. Potrivit liderului de sindicat Cristian Sadovei, conducerea societatii, dar si membrii Consiliului de Administratie si-au asumat posibilitatea de acordare doar a tichetelor de masa, începând cu luna noiembrie. Toti salariatii ar urma sa primeasca câte un bon de masa în valoare de 10 lei pe zi lucratoare, banii pentru tichete urmând sa fie suportati din profitul societatii. Cristian Sadovei sustine ca legea permite acordarea bonurilor de masa.