De luna aceasta, botosanenii vor plati mai mult pentru serviciile apa-canalizare, dupa ce conducerea Nova Apaserv a reusit sa obtina atat acordul consilierilor judeteni cat si cel al adunarii generale ADI „AQUA”.
Astfel, pentru apa potabila botosanenii vor plati 4,04 lei in loc de 3,89 lei, iar pentru serviciile canalizare epurare acestia vor plati 3,31 lei fata de 3,12 lei cat era pana acum.

Campanie de prevenire ISU

Sarbatorile de iarna se apropie, iar cetatenii desfasoara in gospodarii o serie de activitati pentru pregatirea preparatelor din carne. In anii trecuti, mai multi botosaneni au avut de suferit fie de pe urma unor incendii provocate din neglijenta, fie din cauza unor accidentari. Pentru prevenirea unor astfel de situatii, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani recomanda: locul ales pentru parlirea porcilor sa fie la o distanta de siguranta fata de constructii sau depozite de furaje, buteliile de gaz utilizate la parlirea porcilor, sa fie amplasate la distanta fata de arzator, iar furtunurile de alimentare sa fie prevazute la capete cu coliere de fixare si sa nu prezinte fisuri. Afumatorile trebuie amplasate la distante de siguranta fata de restul constructiilor si trebuie supravegheate pe toata perioada functionarii.
Pentru a se evita accidentarile se recomanda ca aceste activitati sa nu fie desfasurate de catre persoane in stare de ebrietate.

Concert de colinde

Mitropolia Moldovei si Bucovinei organizeaza, sambata, traditionalul concert de colinde „Bucuria Nasterii Domnului”, eveniment la care va fi prezent si Inalt Prea Sfintitul Teofan.
La concert vor participa formatii artistice de la toate protopopiatele din judet.
Concertul va avea loc la Casa Sindicatelor, de la ora 17:00, iar intrarea se va face pe baza biletelor gratuite eliberate la intrarea in sala de spectacole.

Puscarie pentru ca si-a abandonat familia
Un barbat in varsta de 39 de ani, a ajuns in Penitenciarul Botosani, dupa ce a fost condamnat la inchisoare cu executare.
Judecatoria Saveni a emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea pentru o perioada de doi ani si sase luni, pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.
Barbatul a fost condus de politisti in unitatea de detentie in vederea incarcerarii.