Un tanar de 25 de ani a fost saltat de politisti, dupa ce a fost condamnat intr-un dosar in care era cercetat pentru contrabanda.
Pe numele acestuia, Judecatoria Dorohoi a emis un mandat de excutare a pedepsei cu inchisoarea pentru o perioada de 4 ani si 9 luni, pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
Tanarul a fost transferat in Penitenciarul Botosani

Au venit banii de la Guvern

Botosanenii afectati de explozia din Primaverii de la mijlocul lunii septembrie au primit astazi suma de 66.000 lei, bani acordati de catre Guvern. Intreaga suma va fi folosita pentru reparatiile imobilului afectat si a fost acordata in urma adreselor facute de catre Institutia Prefectului catre Guvern dar si a anchetelor sociale efecutate de catre cei de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala.

Perchezitii acasa la escroci

Politistii de investigatii criminale bihoreni au efectuat, ieri, noua noua perchezitii domiciliare pe raza judetelor Ilfov, Botosani, Ialomita si in Bucuresti, pentru a documenta si proba activitatea infractionala a 11 persoane, banuite de comiterea infractiunilor de inselaciune si complicitate la inselaciune prin metoda „Accidentul”. In urma cercetarilor a reiesit ca cele 11 persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 75 de ani, in perioada 2016-2017, ar fi savarsit 20 de infractiuni de inselaciune si complicitate la inselaciune.
Prejudiciul total cauzat astfel este de 68.000 de lei si 23.000 de euro, recuperat partial de politisti. In urma perchezitiilor domiciliare, anchetatorii au descoperit si ridicat, in vederea cercetarilor, telefoane mobile, cartele telefonice si diverse inscrisuri.

Atentie, se pierd catedre

Restrangerile de activitate vor continua sa ii afecteze pe o parte dintre dascalii botosaneni. Liviu Axinte, presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamanta spus ca acest fenomen se datoreaza scaderii, de la an la an, a populatiei scolare.
Axinte sustine ca deja exista semnale din unele scoli, ca in anul scolar viitor vor fi restrangeri de activitate ceea ce inseamna ca unii dascali vor ramane catedre.