Un barbat dat in urmarire generala a fost prins de politistii de frontiera de la Vama Stanca.
Individul de 38 de ani, cu cetatenie romana si Republica Moldova se afla intr-un autocar si a prezentat la control pasaportul romanesc.
Cu acest prilej, politistii de frontiera au constatat ca barbatul este dat in urmarire generala pentru executarea unui mandat european de arestare, emis pe numele lui de catre autoritatile din Germania, pentru savarsirea unor infractiuni contra ordinii si sigurantei publice.
Individul a fost predat unei echipe din cadrul IPJ Botosani, in vederea punerii in executare a mndatului de arestare.

Ambulanta luata drept taxi

O tanara din Saveni a alertat cadrele medicale, in urma unui apel la 112, dar la scurt timp dupa ce a fost adusa in Unitatea de Primiri Urgente si-a revenit brusc si a plecat. Nu singura, ci insotita de iubit.
Initial, ea a fost adusa la spital, dupa ce a spus ca a inghitit mai multe pastile in scop suicidal. A fost adusa cu ambulanta la Botosani, unde trebuia sa i se faca tratament specific, doar ca a refuzat si a plecat impreuna cu iubitul ei, de loc din municipiu.
Nu este singurul caz in care ambulanta este pusa pe drumuri degeaba si folosita pe post de taxi.

Salarii intarziate

De luna aceasta, cadrele didactice vor primi salariile pe 14 ianuarie, cu cateva zile mai tarziu ca pana acum. Si asta pentru ca banii vin acum de la Ministerul Educatiei, prin Inspectoratul Scolar Judetean, iar scolile au nevoie de cateva zile pentru a realiza toate procedurile.
Toate unitatile de invatamant au fost nevoite sa isi stabileasca date de efectuare a platii salariilor dupa 10 ale lunii in curs.

Bani mai putini pentru drumuri

Primariile din judetul Botosani vor primi mai putini bani pentru drumuri.
Presedintele Consilului Judetean, Costica Macaleti a anuntat ca anul acesta vor fi alocate sume mai mici pentru drumurile comunale deoarece o suma mai mare sa mearga catre Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, pentru investitii pe drumurile judetene.
Inainte de impartirea banilor pentru drumuri, toti primarii din judetul Botosani vor fi invitati la o intalnire pe aceasta tema.