Un tanar din judetul Botosani a ramas fara permis de conducere, dupa ce a fost surprins de aparatul radar circuland cu viteza mare pe un drum national.
Soferul de 25 de ani circula in afara localitatii Probota din judetul Iasi cu 153 km/h, intr-o zona unde limita maxima de viteza este de 90 km/h.
Pentru fapta sa, botosaneanul a fost sanctionat contraventional cu 9 puncte amenda si i-a fost ,retinut permisul de conducere.

Muscat de cainele de companie

Un copil de doi an, din comuna Roma, a ajuns in compartimentul de primiri urgente de la pediatrie, dupa ce a fost muscat de fata de cainele familiei.
Nefericitul eveniment a avut loc joi dupa-amiaza, atunci cand patrupedul s-a repezit asupra micutului si l-a muscat de fata, in zona urechii. Tipetele acestuia i-au alertat pe parinti, care au sunat de urgenta la 112.
Micutul a fost preluat de echipajul de Terapie Intensiva Mobila si transportat la spital pentru ingrijiri medicale de specialitate.

Program special la Permise

Lucratorii din cadrul Serviciului de Permise si Înmatriculari Auto, vor functiona cu regim special odata cu lansarea programului „Rabla” din acest an.
Urmare unei directive transmise de la nivel central pentru a fi evitata aglomeratia la ghisee, fiind estimata si o crestere a numarului de solicitari pentru radiere din circulatie, conducerea serviciului a dispus un nou program de lucru.
Astfel, in baza deciziei conducerii serviciului, odata cu demararea programului de luni pana joi, intre orele 13:00 si 15:00, respectiv vineri, de la 09:00 la 11:00, la unul din cele trei ghisee ale institutiei se vor realiza doar operatiuni de radiere a autovehiculelor din circulatie.
Masura este destinata exclusiv persoanelor care vor dori sa radieze autovehiculele vechi pentru a putea obtine un tichet valoric din cadrul programului „Rabla”.
Acest program de functionare va fi valabil pe intreaga perioada de derulare a programului care debutat de ieri.

Scoala europeana

Trei unitati de invatamant din Botosani vor primi titlul de „Scoala europeana”, in acest an, la a XIV-a editie a concursului national organizat de Ministerul Educatiei.
Este vorba de Colegiul National „A.T.Laurian”, Scoala Nr 10 Botosani si Liceul „Regina Maria” din Dorohoi.
Festivitatea va avea loc la Palatul Parlamentului, pe 15 iunie.
La acest concurs au participat 167 de scoli din tara, din care 63 de unitati de invatamant au fost declarata castigatoare.