In cadrul Campaniei Ziua Stafetei, un grup de elevi de la Liceul de Arta Stefan Luchian din municipiul Botosani s-a alaturat astazi politistilor, pentru a se familiariza cu specificul muncii de politie. Astazi, politistii botosaneni au primit vizita unui grup de 32 de elevi de clase liceale, de la Liceul de Arta Stefan Luchian din municipiul Botosani. Tinerii s-au întâlnit cu politisti criminalisti, politisti de investigatii criminale si luptatori SAS, care le-au prezentat aspecte din activitatile, îndatoririle si responsabilitatile de la locul de munca. Elevilor participanti la activitate li s-au oferit si informatii cu privire la structura institutiilor de învatamânt subordonate Inspectoratului General al Politiei Române, modalitatile de înscriere si participare la concursurile de admitere.

Campioni la arme traditionale

În perioada 25-26 noiembrie 2017 a avut loc în Sala Polivalenta „Ionut Iftimoaie” din cadrul Centrului de Agrement „Trotus” Comanesti, jud. Bacau, Campionatul National de QWAN KI DO – Co Vo Dao (arme traditionale) pentru juniori si seniori, manifestare organizata de Federatia Româna de Arte Martiale, sub egida Ministerului Tineretului si Sportului, cu sprijinul Primariei Orasului Comanesti. La startul competitiei s-au înscris 206 sportivi de la 19 cluburi din 14 orase din Romania. Categoriile de concurs au fost pe vârste: 13-15 ani, 16-17 ani, 18-39 ani si +40 ani, constând în 16 probe tehnice si 8 probe de lupta.

Gratuite, dar se platesc

Efectuarea analizelor medicale gratuite de catre botosanenii care platesc contributii la bugetul asigurarilor de sanatate necesita de multe, multa rabdare si numeroase drumuri facute la laboratoarele care primesc fonduri, pentru efectuarea acestor analize, de la Casa de Asigurari de Sanatate. Potrivit datelor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, în cursul acestui an s-au decontat peste 430.000 de analize, dintre care aproape 22.000 au fost pentru radiologie, iar aproximativ 410.000 au fost analize de laborator.