Salariile angajatilor din Primarie vor ramane nemodificate. Chiar daca la Consiliul Judetean s- au marit salariile cu aproape 25%, conducerea primariei nu dispune de fonduri pentru majorarea salariilor propriilor angajati.
Angajatii din Primaria Botosani, nu vor benficia de nicio majorare de salariu, decât foarte putin, datorita reducerii impozitului de la 16% la 10%. Edilul a mentionat ca în urma modificarilor legislative, privind trecerea contributiilor de la angajator la angajat, la nivelul Primariei au fost efectuate niste simulari si nu au rezultat scaderi ale salariilor, însa nici cresteri nu vor fi. Catalin Flutur a spus ca in prezent, Primaria, are aceleasi venituri ca in anul 2013. Anul acesta edilul a propus, marirea taxei de salubrizare chiar din acest motiv, pentru a creste veniturile din primarie. Salariile de la Urban Serv au crescut de la minim pe economie, de la 750 la 1900 de lei, s-a scumpit curentul cu 30%, s-a scumpit motorina si absolut tot ce inseamna servicii si bunuri alimentare, a mai adaugat Catalin Flutur.
Primaria trebuie sa acopere cheltuielile cu iluminatul public, iluminatul din scoli si gradinite si multe ate cheltuieli din municipiu, care revin primariei. Asadar neavand fonduri suficiente, salariile din Primarie, nu vor suporta modificari consistente. Acesta a adaugat ca salariile din institutie s-au majorat de trei ori în cursul anului trecut.
De majorari salariale, nici nu se pune problema, pentru ca abia se descurca cu salariile din prezent.