Meteorologii anunta un weekend de foc pentru judetul Botosani. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, un cod portocaliu pentru judetul nostru. Avertizarea este valabila pentru sâmbata, 1 iulie, între orele 10.00- 21.00.
Agentia Nationala de Meteorogie atentioneaza ca urmeaza temperaturi record in zilele care urmeaza in toate judetele tarii.
Potrivit ANM, sâmbata, 1 iulie, în judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Galati, Braila, Vaslui si Iasi, precum si în municipiul Bucuresti si în zona joasa de relief a judetelor Vâlcea, Argea, Dâmbovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 si 41 de grade, iar în sudul Olteniei si al Munteniei valorile termice vor urca spre 42…44 de grade. Aceste judete sunt sub cod rosu de canicula.
Meteorologii au emis, de asemenea, un cod portocaliu de canicula valabil sambata in judetele Tulcea, Constanta, Brasov, Covasna, Botosani, cea mai mare parte a judetelor Mehedinti, Gorj si Suceava, precum si in nordul judetelor Valcea, Arges, Dambovita, Prahova si Buzau si vestul judetelor Vrancea, Bacau si Neamt. Indicele temperatura-umezeala se va situa frecvent, dupa-amiaza, între 82 si 84 de unitati, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. In aceste conditii Primaria Botosani aduce la cunostinta cetatenilor ca, pentru a limita efectele caniculei, pe raza municipiului au fost luate mai multe masuri. Au fost amplasate puncte de distributie a apei în Piata Centrala– în sediul ”Casa cartii”, in Sediul Primariei, la Piata Viilor , în sediul SC URBAN SERV SA, la OPTIK TATARU in Piata 1 Decembrie 1918 si la Sediul Organizatiei Crucea Rosie din strada Victoriei.
Totodata, la intersectia strazilor B-dul Mihai Eminescu cu Mihail Kogalniceanu va fi amplasat un cort de prim-ajutor. Medicii recomanda tuturor persoanelor sa evite pe cat posibil deplasarile in aceasta perioada, idiferent daca sufera sau nu de afectiuni cardiace.