Un nou scandal s-a produs in urma cu cateva zile in Unitatea de Primiri Urgente Botosani.
De data aceasta, protagonista a fost o tanara de 18 ani aflata sub influenta bauturilor alcoolice.
Fata a fost luata cu ambulanta direct din localul unde a baut peste masura, dupa ce a fost scoasa de personalul de paza. Cand a ajuns in camera de garda a inceput sa se comporte ciudat si a cerut sa foloseasca toaleta.
Tanara s-a blocat inauntru si a facut o criza de nervi. Ca sa o potoleasca, angajatii din Unitatea de Primiri Urgente au cerut ajutorul jandarmilor.
A fost nevoie, de asemenea, si de ajutorul unor asistenti si infirmieri intrucat fata era extrem de nervoasa. Aceasta a fost transportata cu ambulanta in sectia de psihiatrie.
Nu este prima data cand anumiti pacienti care ajung in Unitatea de Primiri Urgente devin recalcitranti si agresivi, iar ca sa-i potoleasca, angajatii ii cheama in ajutor pe jandarmi sau politisti. Au fost si cazuri in care cadrele medicale au fost agresate fizic sau verbal de pacienti recalcitranti sau aflati sub influenta bauturilor alcoolice. Jandarmii vor actiona pentru prevenirea faptelor de tulburare a ordinii si linistii publice si a infractiunilor, cetatenii fiind sfatuiti sa solicite sprijinul acestora in mod direct sau prin apel la numarul unic de urgenta 112, in cazul in care au loc astfel de evenimente.