Politistii de frontiera botosaneni au descoperit si confiscat, in urma unei actiuni de combatere a contrabandei cu produse din tutun, 3.000 de pachete cu tigari, ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Romania.
In cadrul actiunii, a fost retinut un tanar, cetatean roman care a incercat sa introduca ilegal tigaretele in Romania cu ajutorul unui cal.
Pe 1 noiembrie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi si a Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani au organizat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun.
Astfel, in jurul orei 08:10, lucratorii au observat, pe directia localitatii de frontiera Pomarla, un barbat care se deplasa dinspre granita, spre interiorul tarii, calare pe un cal pe care erau incarcate doua colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la retinerea barbatului de 26 de ani, domiciliat pe raza judetului Botosani.
In urma cercetarilor efectuate a rezultat faptul ca tigaretele de contrabanda fusesera ambalate astfel incat sa poata fi incarcate si transportate cu usurita pe cal.
In colete erau burdusite 3.000 de pachete cu tigari in valoare totala de 34.200 lei.
Politistii de frontiera continua cercetarile impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si stabilirii intregii activitati infractionale.
In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar barbatul a fost retinut pentru 24 de ore.