Cand vine vorba de contrabanda cu tigari, cei care practica aceasta „meserie” sunt extrem de ingeniosi. Trei barbati s-au gandit sa ascunda tigaretele in trusa medicala, in bagaje, in lada de scule, dar si in manecile hainelor pe care le purtau. Planul lor, insa, le-a fost dat peste cap de politistii de frontiera de la Dorohoi care si-au dat seama ca cei trei fac afaceri ilegale cu tigarete. Ieri dimineata, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi a oprit in trafic pentru control, pe raza localitatii de frontiera Dorohoi, un microbuz inmatriculat in Romania, condus de un barbat de 48 de ani. In vehicul se aflau doi pasageri, de 34 si 35 de ani.
Cum oamenii legii au avut suspiciuni cu privire la faptul ca microbuzul este folosit pentru transportul unor bunuri accizabile, atat autovehiculul cat si ocupantii acestuia au fost condusi la sediul sectorului pentru un control amanuntit.
In urma verificarii, la care a fost folosit si cainele politist Nafaxa, lucratorii au descoperit ascunse in lada de scule, trusa medicala, torpedou, sub scaunul din dreapta fata a microbuzului, in bagajele si in manecile hainelor pasagerilor, aproape 8.000 de tigarete, in valoare de peste 3.000 de lei.
Indivizii au spus ca au cumparat tigarele din piata municipiului Dorohoi pentru consumul propriu.
Polistii de frontiera fac cercetari pentru infractiunea de contrabanda.