Joi a fost o zi agitata in Botosani unde au fost organizate zeci de perchezitii. Vizati au fost traficantii de tigari care au avut parte de vizita mascatilor.
Descinderile au fost facute de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Botosani, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani.
12 persoane au fost aduse la audieri, la sediul politiei. 23 de perchezitii s-au desfasurat, astazi, pe raza judetului Botosani, la locuintele unor persoane fizice si la sediile sociale ale unor persoane juridice. Din cercetari a reiesit faptul ca persoanele implicate ar fi introdus ilegal tigarete in Romania, din spatiu extracomunitar, pe care le-ar fi comercilaizat pe raza judetului.
Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost estimat la 130.000 de lei.
12 persoanele banuite de trafic cu tigari au fost aduse pentru audieri la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Botosani. Activitatile s-au desfasurat cu sprijinul luptatorilor SAS din cadrul IPJ Botosani, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botosani si Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani.