Prim procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Raluca Stancescu, a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie.
Si asta dupa ce, potrivit procurorilor DNA , aceasta impreuna cu concubinul sau, Catalin Stavara, a constrans o persoana sa cedeze un apartament si o garsoniera unui apropiat al lui Stavara.
Acestia l-ar fi amenintat de barbat ca daca nu opune, procuroarea se va folosi de functie pentru a- i deschide mai multe dosare penale.
In boxa acuzatilor a mai fost trimis un agent de politie din cadrul Politiei municipiului Botosani, dar si un ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale Anticoruptie, sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Botosani la data comiterii faptei. Potrivit procurorilor, Raluca Stancescu folosindu-se de autoritatea conferita de natura functiei, cu intentie si impreuna cu inculpatul Catalin Stavara, in cursul lunii octombrie 2015, a exercitat acte de constrangere psihica asupra unei persoane, cu scopul de a o determina sa efectueze demersurile necesare in vederea cedarii in mod injust a dreptului de proprietate asupra a doua imobile (apartament si garsoniera), situate in municipiul Botosani, in favoarea unei persoane apropiate inculpatului Stavara.
Prin constrangerea psihica exercitata, cei doi au urmarit sa-i induca acelei persoane o stare de temere constand in aceea ca in situatia exprimarii unui refuz, prin prisma autoritatii si atributiilor specifice functiei detinute de Raluca Stancescu, va suferi repercusiuni specifice raspunderii penale prin demararea unor cercetari fata de persoana sa si a membrilor familiei sale vizand savarsirea unor pretinse infractiuni de evaziune fiscala si trafic de persoane.
Totodata, sustin procurorii DNA, Raluca Stancescu, in calitate de prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, in perioada 6-12 decembrie 2016, cu intentie, a initiat procedura de achizitie a unui bun de o societate comerciala pe care o administra in fapt impreuna cu Catalin Stavara, a aprobat referatul de necesitate si a semnat dispozitia de plata a Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani la rubrica „conducatorul unitatii”, obtinand in mod indirect un folos patrimonial pentru sine in cuantum de 697 de lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Suceava- Sectia penala si pentru cauze cu minori.