Campania de vaccinare antigripala gratuita, din sezonul epidemic 2017 – 2018, poate începe. Ministerul Sanatatii a anuntat ca a pus deja la dispozitie peste 19.000 de doze de vaccin .
Ministerul Sanatii va achizitiona in total peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu fata de anul trecut, astfel încât sa asigure vaccinarea unui numar cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.
Ministerul Sanatatii precizeaza ca vaccinul corespunde tuturor recomandarilor biologice ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie di unitatile sanitare cu paturi si vizeaza reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon.
Conform datelor Institutului National de Sanatate Publica, pâna în prezent nu exista cazuri confirmate de gripa. Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a îmbolnavirilor prin gripa si recomanda tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnavire sa solicite vaccinul gratuit.