Vames condamnat la inchisoare, dupa ce ar fi fost mana in mana cu contrabandistii.
Un lucrator vamal de la Biroul Vamal Stanca, banuit ca a fost implicat intr-o grupare specializata in trafic cu tigari de contrabanda a
fost condamnat de judecatorii Tribunalului Botosani la trei ani de inchisoare cu suspendare. Pe langa aceasta, Aurel Popovici va trebui sa plateasca statului roman o suma uriasa, de peste trei milioane de lei, plus penalitati. Aurel Popovici a fost trimis in judecata, anul trecut, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru abuz in serviciu in forma continuata. Acesta este acuzat ca perioada aprilie-iunie 2014, in timp ce lucra ca sef de tura, ar fi permis intrarea in tara prin Punctul de trecere al Frontierei Stanca, a peste 300.000 pachete de tigari produse in Republica Moldova, dupa ce ar fi fost mana in mana cu un grup infractional specializat in contrabanda cu tigari.
Acesta a fost condamnat, ieri, de judecatorii Tribunalului Botosani la trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere. Anchetatorii spun ca in anul 2014 vamesul ar fi aderat la o grupare infractionala organizata condusa de un fost politist din Republica Moldova si specializata in contrabanda cu tigari. Pentru a nu fi depistat, lucratorul simula controale superficiale, dupa care lasa masinile pline cu tigari sa treaca prin vama.
Sentinta nu este definitiva si poate si atacata la Curtea de Apel.