103 kilometri la ora in judetul Botosani.
Este viteza cu care a circulat un sofer, pe un tronson pe care limita de viteza este de 50 de kilometri pe ora. Si nu a fost singurul vitezoman.
Sute de soferi care au procedat la fel au fost amendati de politisti si au devenit pietoni pentru o perioada de timp.
Politistii avertizeaza ca viteza excesiva este principala cauza a accidentelor mortale.
Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, politistii rutieri au desfasurat activitati in forta pe drumurile din judetul Botosani.
Peste 400 de soferi care au incalcat regulile de circulatie au fost amendati.
Mai mult de jumatate din numarul sanctiunilor au fost pentru viteza excesiva.
De exemplu, un sofer de 27 de ani a fost depistat in timp ce conducea cu 103 kilometri la ora pe un sector de drum limitat la 50 de kilometri la ora.
Cu aceeasi viteza, a fost depistat un alt conducator auto, de 25 de ani, din municipiul Bucuresti, viteza inregistrata de aparatul radar pe raza comunei Copalau.
Cei doi soferi au primit amenzi in valoare de 1.305 lei fiecare si ca masura complementara, le-a fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile. Tot in cadrul actiunilor, un sofer a ramas fara permis dupa ce a condus sub influenta alcoolului.
Politistii au intervenit la 258 de solicitari ale cetatenilor, majoritatea venite prin intermediul serviciului 112 si au aplicat peste 100 de amenzi celor care au facut scandal in locurile publice.