Astazi la ISJ, a avut loc o videoconferinta intre toate inspectoratele judetene scolare din tara si ministrul educatiei, Liviu Pop. Au fost discutate mai multe subiecte privind actualele probleme din invatamant. Ministrul a promis ca in termen de 30 de zile vor fi tiparite manualele auxiliare acreditate de minister si a tinut sa mai precizeze ca acestea pot fi „lectice, virtuale si electronice” . Principalele teme luate in discutie au fost Legea educatiei nationale, Legea manualului auxiliar, Regulamemntul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, si manualele si auxiliarele scolare.
In urma cererii facute de sindicatele din invatamant in ceea ce priveste modificarea Legii educatie, Ministrul Educatiei a luat la cunostinta aceasta popunere si a specificat ca incepand din 2018, banii alocati cadrelor didactice, vor ajunge direct la inspectoratele scolare ca apoi sa fie directionate catre toate unitatile de invatamant.
A fost discutata si problema lipsei auxiliarelor la inceputul anului scolar.
Liviu Pop a pecizat ca pana la data de 20 octombrie, aceste auxiliare vor fi aprobate si in timp de 30 de zile se vor tiparii primele carti. In fiecare an vor fi doua sesiuni de tiparire a acestor auxiliare, a doua sesiune urmand a fi tiparita in februarie- martie 2018.
In ceea ce priveste legea manualului scolar s-a pus in dezbatere si acest subiect.
Potrivit ministrului, manualul scolar poate fi in trei forme: forma lectica, forma virtuala si forma electronica.