Viteza excesiva este, in continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate si ranite grav.
Motiv pentru care, timp de trei zile, politistii de la rutiera au desfasurat actiuni de amploare pe aceasta linie.
Oamenii legii au utilizat zece aparate de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor si au amendat peste 150 de soferi vitezomani.
In functie de incadrarea contraventionala a abaterii savarsite, au fost date 72 sanctiuni pentru depasirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise, 53 de sanctiuni pentru depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise, 23 de sanctiuni pentru depasirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise, sase pentru depasirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise si 1 pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.
Opt soferi s-au ales cu permisul suspendat, iar pentru neregulile tehnnice constatate, au fost retrase doua certificate de inmatriculare pentru vehicule.
Politistii atrag inca o data atentia cu privire la respectarea regimului legal de viteza, conform marcajelor si indicatoarelor rutiere si adaptarea in permanenta a vitezei de deplasare la conditiile de drum. Viteza excesiva genereaza accidente cu urmari din cele mai grave!