Din anul 1858, botosanenii se bucura de Teatrul Mihai Eminescu, insa de cativa ani este in constructii, lucrari care par ca nu se vor sfarsi vreodata. PSD-ul a hotarat ca acest obiectiv cultural merita 0 lei, iar altele precum instalatii de epurare sau asfaltarea unor bucati de strazi ar fi mult mai importante. Programul National de Dezvoltare Locala a hotarat ca la nivelul judetului Botosani cele 250 de proiecte aprobate pentru finantare, proiecte ce nu prezinta lucruri clare si mai ales nu au o importanta culturala pentru botosaneni, sa fie aprobate.
Se pare ca lucrarile nu se vor finaliza pana actualul primar nu isi va termina mandatul, adica in 2019. Chiar daca lucrarile la Teatrul Mihai Eminescu ar trebui duse la bun sfarsit in 2018, pentru ca asa a fost semnat contractul initial cu constructorul, acestea nu vor fi realizate la timp. Pana in acest moment, valoarea constructiei a ajuns la 400.000 de lei. Primaria va fi obligata sa returneze acesti bani in anul urmator, pentru ca teatrul este inca neterminat. PSD-ul asteapta sa dea vina pe altii pentru lucrurile de care ei sunt vinovati. Parerea botosanenilor nu conteaza, a actorilor nici atat, iar imaginea orasului nu pare sa aiba vreo importanta pentru ei. Actorii s-au decis ca, daca in scurt timp lucrurile nu vor evolua, ei vor lua masuri.
Teatrul Mihai Eminescu, o emblema a orasului Botosan,i ramane inca intr-o imagine gri din care nu va iesi in curand. Daca nu se va finaliza constructia, cu siguranta, va deveni o problema nationala.