Zi de foc la Botosani, unde s-au inregistrat peste 35 de grade si disconfortul termic este in crestere.
In aceste zile fierbinti, medicii ne recomanda sa nu umblam prin soare, sa consumam multe legume si fructe si sa bem multa apa.
Codul galben de canicula i-a determinat si pe reprezentant Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta sa instiinteze comitetele locale pentru situatii de urgenta la posibile incendii de vegetatie.
In cazul în care se va impune, vor fi amplasate si puncte de prim ajutor. Atunci cand este extrem de cald, doctorii ne recomanda sa bem de doua ori mai multa apa ca intr-o zi normala.
Daca este absolut necesar sa ne expunem la soare intre orele amiezii trebuie sa folosim o tinuta adecvata: palarii de soare, haine lejere, din fibre naturale, de culori deschise.
Sa evitam consumul de alcool si cafea, si sa ne racorim cu sucuri naturale. Botosanenii au grija sa se protejeze de valul de arsita si atunci cand sunt nevoiti sa iasa din casa cauta sa se deplaseze prin locurile umbroase. Epuizarea cauzata de canicula apare dupa cateva zile de calduri excesive si se manifesta prin somnolenta, senzatie de slabiciune si oboseala, somn agitat sau insomnie.
Ca sa nu ajungem in aceasta situatie trebuie sa tinem cont de recomandarile medicilor si sa evitam expunerea la soare, efortul fizic intens intre orele 11:00 si 18:00.