Ziua Nationala a Produselor Agroalimentare Romanesti a fost marcata si la Botosani prin organizarea unei expozitii cu vanzare in parcarea din Piata Centrala a municipiului. Producatori din tot judetul au fost prezenti la acest eveniment de unde nu au lipsit nici oficialitatile orasului care au profitat de aglomeratie pentru a-si face imagine.
Evenimentul, organizat în parcarea supraterana de la Piata Centrala, a adunat producatori din întreg judetul Botosani, din toate ramurile agricole si de alimentatie. Botosanenii care au trecut astazi pe la targ au putut gasi legume, fructe, preparate traditionale, lactate, produse de panificatie, dulceata, miere de albine de toate felurile, ceaiuri, flori si uleiuri esentiale.
Cristian Delibas, directorul Directiei pentru Agricultura Judeteana, a venit la targ insotit de Liviu Toma, vicepresedintele Consiliului Judetean si subprefectul Daniela Beclea, unde au fost intampinati cu pâine si sare, dupa care au facut un tur pe la tarabele producatorilor. Producatorii au precizat ca un astfel de eveniment este benefic pentru afacerile pe care le au si ca totodata ii ajuta sa promoveze produsele traditionale romanesti. Unii producatori au depus proiecte din fonduri europene si vor fi ajutati si de stat.
Cristian Delibas, directorul Directiei pentru Agricultura Botosani, a declarat ca toate produsele care au fost expuse in piata cu ocazia acestui eveniment, sunt 100% naturale. La eveniment au fost prezenti legumicultori din tot judetul Botosani, special din bazinele legumicole si producatori de produse traditionale consacrate la nivel national. Cristian Delibas, a declarat ca isi doreste ca urmatoarea editie sa fie mult mai bine organizata si ca si-ar fi dorit sa vina mult mai multi producatori.
Scopul unui astfel de târg este de a promova producatorii locali si produsele traditionale românesti, sustin organizatorii. Evenimentul va fi sarbatorit in fiecare an pe 10 octombrie.